Kirkepladsen i Tønder

Kirkepladsen ved Tønder Kristkirke skulle renoveres, og Kjelkvist A/S vandt licitationen på projektet, der skulle skabe en plads med fortrinsret for gående, bredere gangarealer og bedre belysning. Menighedsrådet fik støtte af A. P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, og pladsen blev designet af Landskabsarkitekt MAA Birgitte Henningsen.

Visionen var at forny og modernisere kirkepladsen, uden at fratage den sin historiske identitet og fredfyldte atmosfære. En helt særlig anlægsopgave for Kjelkvist, hvor der blandt andet også skulle tages hensyn til lagene under pladsen, der indtil 1814 var kirkegård.
Udover at opbygge en ny bund med nye afvandingsløsninger, stod Kjelkvist for belægningen med 1340 m2 i piksten, der blev genanvendt fra den gamle plads, og 1100 m2 teglsten på kant. Der blev etableret gangstier hele vejen rundt om kirken, og pladsen fik brønddæksler med kristkirkens logo. Der blev opsat en række Wegner-lamper, mens resten af pladsen fik pullerter med orienteringslys.

Forhaverne til boligerne ved kirkepladsen fik ny beplantning med roser, bunddække, græs og paradisæbletræer. Flagstængerne blev udskiftet og fik egetræsfødder i natura.

Bo Kjelkvist - Entrepriseleder, medejer & adm. direktør hos Kjelkvist

Bo Kjelkvist

Entrepriseleder

Jeg er altid klar på en uforpligtende snak om
dit projekt og dine ønsker.

”Kjelkvist A/S har udført et flot og professionelt arbejde med kirkepladsen, og jeg er meget tilfreds med vores samarbejde. Der er blevet udført godt håndværk, udvist stor ansvarsbevidsthed – og så har de hele vejen igennem været forud for tidsplanen.”

Birgitte Henningsen, Landskabsarkitekt MAA Birgitte Henningsen

Om os

Hvem er Kjelkvist A/S

Vi er en rådgivende entreprenørvirksomhed med en god og solid stab af dygtige medarbejdere. Vi har base i Tønder og leverer solidt og professionelt håndværk af høj kvalitet indenfor entreprenørarbejde, anlægsgartneri, kloakarbejde og styrbar underboring.

Brug for hjælp?

Kontakt os

Har du brug for en entreprenør, der kan stå for brolægningen af dit udeareal? Kontakt os, så finder vi en løsning, der passer netop dig.

Kjelkvist logo, entreprenør