Kjelkvist A/S runder 10 år med gode oplevelser

pressemeddelelse, 18. januar 2018

Kjelkvist A/S  runder 10 år med gode oplevelser

 

 

 

 

 

-Strategien har fra starten været klar hos Kjelkvist A/S, der på ti år er vokset fra 12 til omkring 70 ansatte. De tre entreprenører i spidsen af Tønder-virksomheden er blevet hinandens tætte venner, og arbejdet med at “sælge gode oplevelser” til både kunder, samarbejdspartnere og medarbejdere fortsætter.

– Da vi startede Kjelkvist A/S, var der tale om et fornuftsægteskab, der skulle sikre risikoafdækning og vækst. Vi tre var samarbejdspartnere, som egentlig ikke kendte hinanden ret godt. Men heldigvis kan sådan et fællesskab udvikle sig til noget rigtigt positivt. I dag er vi tætte venner – og det gælder også vores familier. Vores bestyrelsesformand kalder det for en “musketer-ed”, fortæller Bo Kjelkvist med et smil.

Han er direktør i Kjelkvist A/S, som han siden 2008 har drevet sammen med Gert Nissen og Poul Erik Lorenzen. Netop nu kan deres fælles virksomhed fejre 10 år jubilæum, og de kan se tilbage på et årti med næsten udelukkende vækst.

– Vi har fra starten haft en klar og ambitiøs strategi. Vi har haft et fælles mål, og vi har hele tiden vidst, hvad vi ville med virksomheden. Samtidig har vi også fra begyndelsen haft en professionel bestyrelse, og jeg er sikker på, at det har været af afgørende betydning, at vi hele tiden har skullet stå på mål for vores valg overfor bestyrelsen, forklarer Bo Kjelkvist.

Kæmpede for medarbejdere

På trods af succes og flere udvidelser så har der også været tidspunkter, hvor Kjelkvist A/S har betydet bekymring og store overvejelser hos de tre medejere. Da finanskrisen tog en stor bid af ordrebogen, gav Bo Kjelkvist, Poul-Erik Lorenzen og Gert Nissen hinanden håndslag på, at de ville beholde alle medarbejdere, selv om de på et tidspunkt var nede på kun at have arbejde til fem dage frem i tiden.

– Vores medarbejdere er utrolig vigtige for os, og vi besluttede os for at kæmpe for dem, når de nu kæmper for os hver eneste dag. Det gav mange spekulationer og en del forstyrret nattesøvn, men det viste sig at være den rigtige beslutning at holde på alle mand. Det betød nemlig, at vi var klar fra dag et, da det begyndte at gå fremad igen. Men det trak hænder ud, mens det stod på, husker Bo Kjelkvist.

Sælger gode oplevelser

I dag beskæftiger Kjelkvist A/S cirka 70 medarbejdere indenfor anlæg-, kloak-, entreprenør- og murerfagene. Men det er ikke ambitionen om stort overskud og vækst, der er hemmeligheden bag virksomhedens succes.

– Vores ønske om stor kundetilfredshed og glade medarbejdere driver værket. For os handler det om at “sælge gode oplevelser” til kunder, samarbejdspartnere – og de ansatte. Det gælder også os som ledere, der skal levere gode oplevelser til medarbejderne i form af ordentlig kommunikation og ros, siger Bo Kjelkvist.

Han er overbevidst om, at fokus på gode oplevelser kan mærkes i hele virksomheden – både i form af tilfredse kunder, der kommer igen, men også antallet af sygedage og hvor længe de ansatte bliver hos Kjelkvist A/S.

For yderlige information kontakt venligst Bo Kjelkvist på telefon 40 16 04 09 eller bk@kjelkvist.com

TIDSLINJE

2008: Entreprenør og kloakmester Bo Kjelkvist slår sig sammen med Poul Erik Lorenzen, der driver Rørkær Anlægsgartneri, og Gert Nissen, som har været ansat hos Bo Kjelkvist. Deres fælles virksomhed får navnet Kjelkvist A/S og har 12 ansatte. Gert får kort efter vognmandstilladelse, og virksomheden overtager Arne Brandt Vognmandsforretning. Kjelkvist A/S har adresse i Jejsing, som de tre partnere også driver hvert deres landbrug i nærheden af.

2010: Virksomheden flytter til Ndr. Landevej 39 i Tønder, hvor man får en central og synlig beliggenhed. Kjelkvist er vokset til omkring 25 medarbejdere.

2014: Kjelkvist A/S tilføjer styrbar underboring til porteføljen og lægger blandt andet fibernet i jorden syd for grænsen. Desuden har virksomheden specialiseret sig indenfor onshore borepladser, og en murerafdeling har set dagens lys.

2015: For at få plads til maskiner, grej og værksted opføres en 1000 kvadratmeter stor hal på Ndr. Landevej 39. Virksomheden beskæftiger nu 60 medarbejdere. Samme år modtager virksomheden Erhvervsprisen, der er Tønder Erhvervsråd nystiftede pris, og dagbladet Børsen kårer Kjelkvist A/S til gazellevirksomhed.

2018: Kjelkvist A/S har tiårsjubilæum. Administrationsbygningen på Ndr. Landevej er blevet renoveret og udbygget. Virksomheden har i dag omkring 70 ansatte.